close

Successen vieren we nooit alleen

8 apr 2022

Op woensdag 6 april werd de laatste fase ingegaan van de bouwwerken op onze Ghent Logistic Campus in Gent, Evergem: Willy Naessens Industriebouw plaatste het laatste betonnen wandpaneel en dat werd gevierd met een dank- en ‘frietmoment’ samen met alle partners op de bouwwerf.

150.000 m² aan distributie- en opslagmagazijnen

In  juni 2020, in volle coronacrisis, startten we met de bouw van een state-of-the-art en future-proof logistieke site met 150.000 m² aan distributie- en opslagmagazijnen op het bedrijventerrein Rieme-Noord, een multimodale locatie in het hart van het Gentse deel in North Sea Port-gebied. North Sea Port is het 60 kilometer lange grensoverschrijdende havengebied dat zich uitstrekt van het Nederlandse Vlissingen aan de Noordzee tot in Gent – 32 kilometer landinwaarts in België.

Nu al klaar voor tweede leven

De logistieke campus voldoet niet alleen aan de hoogstaande BREEAM-normen voor duurzaamheid en innovatie op zowat alle vlakken – tot een doorgedreven afvalbeheer, groene stroom, waterrecuperatie en welzijn van de werknemers toe. Het is bovendien ontworpen volgens het ‘second life’- principe, waarbij van meet af aan nagedacht is over een mogelijke herbestemming voor andere klanten en logistieke processen. In de filosofie van Heylen Warehouses moeten gebouwen niet alleen voldoen aan de behoefte van vandaag maar ook aan die van de toekomst.

Flexibiliteit met het campus-model

Het hele complex is modulair opgevat: Alle units zijn volledig zelfstandig te gebruiken maar kunnen ook, afhankelijk van de behoeften van de gebruikers, perfect onderling gekoppeld worden.  Met ons campus-model kunnen toekomstige groei en krimp flexibel worden opgevangen binnen de contouren van de campus zonder dat hiervoor nieuwe gebouwen dienen te worden gerealiseerd en bestaande panden leeg worden achtergelaten.

Groene energie

Iedere logistieke unit wordt uitgerust met elektrische autolaadpalen. De groene brandstof voor de laadinfrastructuur wordt gegenereerd door de zonnepanelen die op het volledige dak van Ghent Logistic Campus worden voorzien. Het opgewekte vermogen van dit zonnedak representeert een equivalent van de jaarlijkse energiebehoefte van maar liefst 1700 Vlaamse gezinnen.

Over Heylen Warehouses

Heylen Warehouses ontwikkelt en investeert in hoogwaardige logistieke vastgoedprojecten. Het bedrijf ontwikkelt en verhuurt sinds 2002 logistieke bedrijfsruimten en beheert momenteel meer dan een miljoen vierkante meter aan magazijnen. De volledige ontwikkeling en het beheer van logistieke gebouwen gebeurt in-house door een multidisciplinair en ervaren team.

   

default

 

 

 

Op zoek naar een toegewijde partner voor uw logistiek vastgoed?

Let's grow together

H NEEM CONTACT OP chevron_right

Alle updates over onze projecten, 1x per maand in uw mailbox.