close

Building Technologies by Heylen Warehouses

In-house expertise

Besparen op operationele kosten door slimme gebouwen

Gebruik van technologie en processen

Heylen Warehouses focust zich op het vinden van de beste oplossing voor de huisvesting van uw logistieke operaties. Naast het ontwikkelen van warehouses op een nieuwe locatie, specialiseren we ons ook in de herontwikkeling van bestaande sites. Hierin implementeren we onze Building Technologies.

Met in-house experten in logistiek vastgoed, gebruiken we technologie en processen om operationeel efficiëntere gebouwen te realiseren, om de gezondheid en veiligheid van gebruikers en bezoekers te garanderen, om de productiviteit van medewerkers te verbeteren en om de impact op het milieu te verminderen.

SLIMME GEBOUWEN

Wat is Building Technologies?

GEBOUWEN SLIM MAKEN

Om een gebouw SMART te maken rusten we het uit met een veelheid aan sensoren en actuatoren die een reeks passieve gebouwcomponenten en -installaties actief maken. Denk hierbij aan metering equipment die het verbruik van nutsvoorzieningen real-time meten, maar ook temperatuursensoren, luchtkwaliteitsensoren, aanwezigheidsdetectors, bewegings- en daglichtsensoren, sensoren die de status van dockpoorten (open/dicht/storing) en docklevelers capteren, rookdetectoren, bewakingscamera’s, toegangscontrolesystemen, inbraakdetectoren, lekdetectoren, etc…

Al deze sensoren genereren een reeks gegevens (Big Data) die verwerkt worden, geanalyseerd worden door algoritmen (machine learning, preventief onderhoud, voorspellend onderhoud) en die gekoppeld worden aan applicaties die in gebruik zijn bij onze huurders, ons property management team en bij onderhoudspartijen.

H Bekijk hier meer projecten chevron_right

Doelgericht automatiseren

Overschakelen van relatief naar preventief onderhoud

LEVENSDUUR MAXIMALISEREN

De meeste bouwelementen en gebouwgebonden systemen zijn ontworpen voor een levensduur van slechts 10 tot 20 jaar, terwijl een gebouw veel langer zal worden gebruikt. Het beheer en onderhoud van deze componenten is daarom van cruciaal belang. Dit brengt heel wat kosten met zich mee. Storingen en interventies kunnen vermeden of geminimaliseerd worden door de introductie van aangesloten sensoren en actuatoren. Deze sensoren geven aanwijzingen voor onder andere slecht functionerende systemen, zoals lekken in watertoevoer voor sprinklers, verzadigde filters, storingen van dockpoorten en pompen.

De sensoren houden ook de onderhoudsstatus van componenten bij door bv. het aantal cycli van dockpoorten bij te houden. Via ons gecentraliseerd systeem komen deze gegevens binnen en wordt onderhoud automatisch en preventief ingepland. Dit stelt ons in staat snel oplossingsgericht tewerk te gaan en om automatische processen in werking te laten treden die onderhoudspartners contracteren voor een doelgerichte klus. Dit alles nog voor de gebruiker weet heeft van een potentieel probleem. Er wordt dus niet enkel reactief, maar ook preventief tewerk gegaan.

Voordelen

Heylen Warehouses Building Technologies biedt vele voordelen

done

Beter energiebeheer dat leidt tot een dalende energiekost

done

Een verbeterde veiligheid door de integratie van veiligheidssystemen en het verlenen toegang vanop afstand

done

Beter onderhoudsmanagement dat resulteert in een betere prestatie van systeem- en kostenreducties

Op zoek naar een logistiek bedrijfspand met Building Technologies?

Op zoek naar een logistiek bedrijfspand met de juiste aanwezige SMART tools? Heylen Warehouses biedt het juiste gebouw op de ideale locatie voor het realiseren van je plannen en groeiambities. We voorzien op maat gemaakt advies en garanderen een correcte implementatie van de nodige systemen.

Op zoek naar een toegewijde partner voor uw logistiek vastgoed?

Let's grow together

H NEEM CONTACT OP chevron_right

Alle updates over onze projecten, 1x per maand in uw mailbox.