close

Joint Venture Heylen Warehouses en CityDoxx

17 feb 2022

Heylen Warehouses en CityDoxx bundelen hun krachten door het oprichten van een 50/50 Joint venture. De nieuwe samenwerking zal een ​​antwoord bieden op de toenemende vraag naar “Last Mile Logistics” in Nederland en België.

Met het partnership wil CityDoxx een duurzame oplossing bieden voor stadslogistiek en groene mobiliteit, die zowel de operationele als de technologische vereisten overtreft.  Heylen Warehouses en CityDoxx zullen hun commerciële, financiële en technologische middelen ter beschikking stellen met de bedoeling het beste van beide bedrijven in te zetten om zo de perfecte oplossing te kunnen bieden aan de Nederlandse en Belgische logistieke sector.

Heylen Warehouses, al 20 jaar een belangrijke speler op de logistieke markt in binnen- en buitenland, stelt zijn unieke expertise ter beschikking als bijdrage aan de activiteiten van de Joint Venture. CityDoxx zet in op haar brede netwerk en know-how binnen de sector. CityDoxx zal, in lijn met haar bedrijfsstrategie, haar aanbod van stadslogistieke oplossingen uitbreiden met de toevoeging van Heylen Warehouses’ kennis in state-of-the-art logistiek vastgoed.

Doelstelling is om de komende jaren een compleet netwerk te hebben gerealiseerd van CityDoxx-locaties, verspreid over de grotere steden in Nederland en België. Verwerving van de eerste locaties alsook onderhandelingen met een aantal landelijk opererende partijen voor de verhuur van meerdere units in het netwerk zijn opgestart.

Over CityDoxx

CityDoxx ontwikkelt duurzame logistieke huisvestingsconcepten voor stadslogistiek en groene mobiliteit. De oprichters van CityDoxx, John Rovers en Michel Daems, willen een antwoord bieden op de toegenomen vraag naar afleverlocaties voor Last Mile Logistics.

Een CityDoxx gebouw biedt ruimte aan twee of meer logistieke units van 1.000m² – 2.000m², voorzien van meerdere loading docks voor trucks en bestelbussen en het kenmerkende “huisje” met daarin kantoorruimte en een kantine. De units kunnen intern met elkaar worden verbonden, waardoor ook grotere oppervlakten kunnen worden geboden. Elke unit beschikt over een ruim aantal parkeerplaatsen voor bestelbussen en personenauto’s.

CityDoxx biedt haar huurders een totaaloplossing op het gebied van elektrische laadinfrastructuur, met zonnepanelen op het dak van elk gebouw en opslagcapaciteit. Hierdoor zijn huurders in staat om hun bezorging op basis van Zero Emission uit te kunnen voeren.

Op een aantal locaties waar meerdere vraagstukken op gebied van mobiliteit spelen, wordt het CityDoxx concept uitgebreid naar een volledige Mobiliteitshub, waar boven de logistieke units een (openbare) parkeergarage wordt gerealiseerd. Deze manier van dubbel ruimtegebruik sluit goed aan bij de duurzaamheidsambities van CityDoxx.

Verdere informatie

Ga voor meer informatie naar www.CityDoxx.nl of neem contact op met John Rovers, john@CityDoxx.nl of Michel Daems, michel@CityDoxx.nl

Op zoek naar een toegewijde partner voor uw logistiek vastgoed?

Let's grow together

H NEEM CONTACT OP chevron_right

Alle updates over onze projecten, 1x per maand in uw mailbox.