close

Heylen Warehouses breidt uit naar Spanje en Portugal

31 mei 2022

Heylen Warehouses kondigt met trots aan dat John Derweduwe per 1 juli 2022 werd aangesteld als ‘Managing Partner Spain and Portugal’ om haar logistieke vastgoedportefeuille uit te bouwen op het Iberische Schiereiland. Heylen Warehouses en John zullen hun ervaring en expertise bundelen om er de perfecte logistieke en semi-industriële vastgoedoplossingen te kunnen bieden.

Na de start in België in 2002 en 10 jaar later de uitbreiding van haar activiteiten naar Nederland, gaat Heylen Warehouses haar succesformule als ontwikkelende belegger nu verder uitbreiden naar Spanje en Portugal. In België en Nederland werd sinds de start inmiddels meer dan  1,8 miljoen m2 aan logistiek vastgoed ontwikkeld.

“De Spaans-Portugese markt biedt nog volop kansen om onze ontwikkelportefeuille verder te laten groeien, zowel in logistieke campussen als in industrieel vastgoed. Wij kijken dan ook uit naar de samenwerking met John en zijn vol vertrouwen dat zijn ruime kennis en ervaring van een enorme meerwaarde gaan zijn voor het Heylen Warehouses team”, zegt Ralph Caspanni, CEO van Heylen Warehouses.

Heylen zal er investeren in green- en brownfield locaties om deze vervolgens in eigen regie te ontwikkelen naar state-of the art nieuwbouw projecten. Heylen zal hiermee haar architectonisch herkenbare en duurzame campusconcept  introduceren op de Spaanse en Portugese markt.

Over John Derweduwe

John heeft meer dan  29 jaar ervaring in de Spaanse industriële vastgoedsector.

In 1992 startte hij de Spaanse tak van de Britse consultant King Sturge (nu JLL) op.

In 2001 trad hij toe tot de Amerikaanse REIT Prologis als Vice President en Country Officer voor Spanje en Portugal en heeft hij onder meer de grootste industriële huur ooit (90.000 m²)  in Spanje afgesloten.

5 jaar geleden zette hij Mountpark op in Spanje.  Hij legde er de grondvesten voor een belangrijke land bank en bouwde onder andere op risico een gebouw van 86.000 m², dat onmiddellijk na oplevering verhuurd werd. Onder zijn leiding werd Mountpark een hoofdrolspeler in de logistieke vastgoedsector in de Spaanse markt.

Op zoek naar een toegewijde partner voor uw logistiek vastgoed?

Let's grow together

H NEEM CONTACT OP chevron_right

Alle updates over onze projecten, 1x per maand in uw mailbox.