close

Europe Inland Logistics 21 verwelkomt Tailormade Logistics

4 mei 2023

PERSBERICHT 20-04-23

In aanwezigheid van minister Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken, vond op donderdag 20 april de inhuldiging plaats van de Europe Inland Logistics 21 site in Laakdal/Meerhout, gelegen langs de E313 en het Albertkanaal en naast de terreinen van Nike. Het splinternieuwe gebouw van 32.000 m² – een realisatie van Heylen Warehouses – wordt binnenkort opgeleverd aan Tailormade Logistics, een toonaangevende internationale transportfirma en logistieke dienstverlener.

Na de ceremoniële inhuldiging van het gebouw, werden de aanwezigen uitgenodigd door BCTN en Netwerk De Vlaamse Waterweg voor een boottocht met netwerkcocktail. Het traject ging van de nieuwe site in Laakdal/Meerhout, langs de containerterminal van BCTN tot in Ham, waar Heylen Warehouses momenteel bouwt aan een logistieke campus van 100.000 m².

Zero Emission Inbound Logistics en multimodaliteit

Als logistieke ontwikkelaar ziet Heylen Warehouses het als haar verantwoordelijkheid om niet meer vrachtwagens dan strikt noodzakelijk de weg op te sturen. Door de unieke multimodale locatie, net naast het Albertkanaal, én door de nauwe samenwerking met de BCTN en Netwerk De Vlaamse Waterweg, wordt de verplaatsing van transport per truck naar transport over water mogelijk gemaakt.
De inzet van binnenvaart levert een jaarlijkse besparing op de CO2 footprint en ontlast ook de steeds drukker wordende wegen waardoor het bijdraagt aan het oplossen van het steeds groter wordende congestieprobleem. Het Albertkanaal en de containerterminal van BCTN bieden optimale verbindingen met de havens van Antwerpen, Zeebrugge, Rotterdam en Amsterdam. Met bijna 40 miljoen ton vervoerde goederen per jaar is het Albertkanaal de belangrijkste waterweg in Vlaanderen.
Dankzij de gedegen samenwerking met het IOK kon Heylen Warehouses in Laakdal/Meerhout haar visie op multimodale logistieke locaties realiseren.
Bert Vandecaveye, CEO van Tailormade Logistics, licht de keuze voor het nieuwe project van Heylen Warehouses toe: “Tailormade Logistics is trots een koploper te zijn binnen onze sector op vlak van duurzaamheid. Het aandeel van multimodaal vervoer binnen onze omzet groeit al enkele jaren significant. De ligging van de site in Laakdal/Meerhout, naast BCTN en op 35 km van DLCT, de barge terminal in Grobbendonk, stellen ons in staat ons multimodaal aanbod verder uit te bouwen.”

Een duurzame ontwikkeling

De logistieke site voldoet aan de hoogstaande BREEAM-normen voor duurzaamheid en innovatie op zowat alle vlakken: van een doorgedreven afvalbeheer tot gebruik van duurzame bouwmaterialen, waterrecuperatie, optimalisering van natuurlijk licht en welzijn van de werknemers. De volledige site in Laakdal/Meerhout wordt bovendien uitgerust met elektrische autolaadpalen. De groene brandstof voor de laadinfrastructuur wordt dan weer gegenereerd door de zonnepanelen die op de volledige dakoppervlakte van Europe Inland Logistics 21 worden voorzien.

Over Heylen Warehouses

Heylen Warehouses ontwikkelt en investeert in hoogwaardige logistieke vastgoedprojecten. Het bedrijf ontwikkelt en verhuurt sinds 2002 logistieke bedrijfsruimten en beheert momenteel meer dan een miljoen vierkante meter aan magazijnen. De volledige ontwikkeling en het beheer van logistieke gebouwen gebeurt in-house door een multidisciplinair en ervaren team.

Over Tailormade Logistics

Tailormade Logistics werd in 1996 opgericht door Bert Vandecaveye. Dankzij een duidelijke groeistrategie met oog voor duurzaamheid en focus op klantgerichtheid en innovatie, groeide Tailormade Logistics uit tot een belangrijke speler binnen de transport en logistieke sector. Vandaag is Tailormade Logistics een toonaangevende, internationale transport en logistieke dienstverlener met 447.000 m2 magazijnen en een eigen vloot van 600 voertuigen, 950 trailers en 550 containers. Tailormade Logistics stelt 1.250 mensen te werk op zijn 28 sites in België, Bulgarije, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Nederland, Verenigd Koninkrijk en Zweden.

Over BCTN

Sinds 1987 is BCTN als pionier gestart met de eerste succesvolle containerterminal. Inmiddels zijn zij de grootste inland terminalgroep van de Benelux met terminals in Alblasserdam, Beringen, Den Bosch, Geel, Meerhout, Nijmegen, Roermond en Venray. In Deventer, Lommel en Lanaken worden bijkomende terminals ontwikkeld. Met deze barge terminals biedt BCTN een uitstekend alternatief voor het vervoer van containers over de weg. Ze hebben dagelijkse verbindingen met de zeehavens van Rotterdam, Antwerpen en Zeebrugge.

Over Netwerk De Vlaamse Waterweg

Netwerk de Vlaamse Waterweg (NDVW) is een netwerkorganisatie die +/- 250 leden vertegenwoordigt, allen bedrijven die lading op het water hebben of interesse hebben om meer lading naar het water te krijgen. NDVW connecteert haar leden met elkaar (bedrijfsleiders eigenaars, CEO’s, algemeen directeuren, …), inspireert hen om business met elkaar te doen en faciliteert deze ontmoetingen.

Op zoek naar een toegewijde partner voor uw logistiek vastgoed?

Let's grow together

H NEEM CONTACT OP chevron_right

Alle updates over onze projecten, 1x per maand in uw mailbox.