close

Zonne-installatie op dak ID Logistics in Etten-Leur aan het net

16 jul 2021

Etten-Leur – In het eerste kwartaal van 2021 werd het eerste zonnepaneel van de in totaal 21.502 stuks gelegd en vandaag gaat de PV installatie van Heylen Warehouses aan het net en levert stroom voor een equivalent van zo’n 2.500 gezinnen.

Met een druk op de knop, heeft Wethouder Kees van Aert samen met Heylen Warehouses, de zonne-installatie op 65.000m² dakoppervlakte (~ 10 voetbalvelden) van het distributiecentrum van ID Logistics aan het net gebracht. Een capaciteit van 9,784 MegaWattpiek aan duurzame stroom is genoeg om zo’n 2.500 gezinnen een jaar lang van stroom te voorzien. Concreet betekent dit een reductie van 4.500 ton CO2 per jaar of in mensentaal 2.133 heen- en terugvluchten van Amsterdam naar New York.

Heylen Warehouses is bezig aan de vergroening van hun portefeuille om klanten en partners te helpen om hun uitstoot te reduceren. Dit kadert in het duurzaamheidsbusiness plan om op 3 jaar tijd naar 100MWp geïnstalleerd vermogen te gaan. Met reeds 600.000m² aan zonnedaken ligt het doel reeds binnen handbereik. Grote daken lenen zich uitermate goed voor PV installaties en zo krijgen distributiecentra een 2e bestemming namelijk energie leveren onder het dak en aan de omgeving.

Een project van deze omvang brengt de nodige uitdagingen mee voor opschakeling aan het net. “Onze klanten zijn grote logistieke spelers waarbij de continuïteit van hun operatie gewaarborgd moet blijven. De logistieke site in Etten-Leur is een bijna vierentwintig-uurs operatie, daardoor hadden wij maar enkele uren de tijd om de aansluiting met het netwerk te realiseren. Dit zorgde voor extra voorbereidings- en uitvoeringstijd om alles in goede banen te leiden. We mogen dan ook trots zijn op de succesvolle verwezenlijking van dit zonneproject” zegt Marco Iacovella, Program Manager Renewable Energy van Heylen Warehouses.

“Ik ben blij en trots dat gemeente Etten-Leur weer een stap dichterbij een CO2 neutrale toekomst is. Werkgelegenheid, economie en duurzaamheid gaan in Etten-Leur hand in hand en zorgen dat we als gemeente kunnen groeien en onze inwoners kunnen voorzien van lokaal opgewekte groene energie. Een mooie stap in de groene richting” zegt Wethouder Kees van Aert.

   

 

Op zoek naar een toegewijde partner voor uw logistiek vastgoed?

Let's grow together

H NEEM CONTACT OP chevron_right

Alle updates over onze projecten, 1x per maand in uw mailbox.