close

Recuperatie van betongranulaten

23 mrt 2022

Duurzaam ondernemen staat voor Heylen Warehouses centraal, het is niet langer een trend maar een vanzelfsprekendheid.

Efficiënt grondgebruik is voor ons één van de speerpunten voor een duurzamere toekomst. Bij het innemen van greenfields zetten we steeds in op ons campusmodel en op dubbel gebruik van de ingenomen grondoppervlakte. Daarnaast vinden we dat we de inname van vrije ruimte door greenfieldontwikkelingen moeten compenseren. Daarom zetten we maximaal  in op de herontwikkeling van bestaande verouderde bedrijfsgebouwen of sites – de zogenaamde brownfields.

In Puttershoek in gemeente Hoeksche Waard herontwikkelen we zo een brownfield. Op het voormalige suikerfabrieksterrein van Cosun beet Company verschijnt er binnenkort een duurzame logistieke bedrijvencampus, SHIPP 21 genaamd.

Recuperatie van betongranulaten

Bij de afbraak van de oude suikerfabrieksgebouwen zochten we naar een herbestemming van het afgebroken beton. De minerale bouwstof werd via een breekinstallatie naar gerecycleerde granulaten omgezet. Zo maakten we het ‘foute’ beton weer circulair: de gerecycleerde granulaten worden ingezet voor de funderingen van de toegangswegen en gebouwen op de toekomstige logistieke campus.

Een nieuwe bedrijvencampus en logistieke hotspot bij de haven van Rotterdam

   

Als duurzaam en toekomstgericht bedrijventerrein zal SHIPP 21 plaats bieden aan kleine en (middel)grote lokale, nationale en internationale bedrijven die actief zijn in logistiek & transport, e-commerce, koel- en vriesopslag, maakindustrie en maritieme toelevering & onderhoud. Kortom: SHIPP 21 wordt een zakelijke stad boordevol diversiteit. Het aanbod van verschillende gebouwtypologieën met kleine tot grote ruimtes, ondersteunt deze industriële transitie.

Meer info over dit project vindt u op www.shipp21.com

Onze duurzaamheidsambities reiken ver. We blijven schrijven aan ons verhaal van duurzame groei. We vinden ook dat we als impactonderneming hiertoe verplicht zijn. Voor ons maakt het deel uit van de maatschappelijke verantwoordelijkheid die in het familiale DNA van ons bedrijf zeer sterk verankerd is. Binnenkort leest u er meer over in ons uitgebreid CSR rapport.

Op zoek naar een toegewijde partner voor uw logistiek vastgoed?

Let's grow together

H NEEM CONTACT OP chevron_right

Alle updates over onze projecten, 1x per maand in uw mailbox.