close

Building Technologies – van reactief naar preventief onderhoud

30 sep 2021

Bij Heylen Warehouses zijn we ervan overtuigd dat onze klanten zich volledig op hun core business moeten kunnen focussen. Daarom reiken we hen eenvoudige en kostenefficiënte tools aan waarmee ze hun onderhoud binnen de sites optimaal kunnen organiseren.

Om een logistiek gebouw SMART te maken, rusten we het uit met een veelheid aan sensoren en actuatoren die een reeks passieve gebouwcomponenten en -installaties actief maken. Denk hierbij aan meetinstrumenten die het verbruik van nutsvoorzieningen in real-time meten, maar ook temperatuursensoren, luchtkwaliteitsensoren, aanwezigheidsdetectors, bewegings- en daglichtsensoren… Al deze info bundelen we op ons eigen Heylen Warehouses Building Technologies platform dat ons meer inzicht geeft in het verbruik van het pand, alsook het aankomend onderhoud inzichtelijk maakt en mogelijke defecten vooraf aankondigt.

Onderhoudsmanagement met Building Technologies

Over het algemeen gebeurt een onderhoud aan de hand van een jaarlijks contract met vaste controletijdstippen. Als je weet dat er een verscheidenheid aan toestellen en apparatuur aanwezig is en dat elk van die assets een andere gebruikslast heeft, is het logisch dat ze niet allemaal op hetzelfde moment nood hebben aan een onderhoudsbeurt.

De meeste bouwelementen en gebouwgebonden systemen zijn ontworpen voor een levensduur van slechts 10 tot 20 jaar terwijl een gebouw veel langer wordt gebruikt. Deze bouwelementen en systemen brengen heel wat vaste, maar ook variabele kosten met zich mee. Het beheer en onderhoud hiervan is daarom zowel op korte als op lange termijn van cruciaal belang.

Binnen dit kader biedt Heylen Warehouses Building Technologies meteen zijn grootste troef: een beter onderhoudsmanagement. Dankzij de aangesloten sensoren en actuatoren detecteert het Building Technologies platform prestatieproblemen nog voor ze kostelijke storingen kunnen veroorzaken.

Deze sensoren geven aanwijzingen voor o.a. slecht functionerende systemen, zoals lekken in watertoevoer voor sprinklers, verzadigde filters, storingen van poorten en pompen. Door bv. het aantal cycli van dockpoorten bij te houden kan de onderhoudsstatus van componenten beheerd worden.

Via ons gecentraliseerd systeem komen deze gegevens binnen en wordt onderhoud automatisch en preventief ingepland bij de onderhoudspartners. En dat nog vóór de gebruiker weet heeft van een potentieel probleem. Er wordt dus niet enkel reactief, maar ook preventief te werk gegaan.

 

Op zoek naar een toegewijde partner voor uw logistiek vastgoed?

Let's grow together

H NEEM CONTACT OP chevron_right

Alle updates over onze projecten, 1x per maand in uw mailbox.