close

 

Duurzaam ondernemen staat voor Heylen Warehouses centraal, het is niet langer een trend maar een vanzelfsprekendheid. Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) maakt integraal onderdeel uit van ons beleid en dat van onze klanten.

Onze ambities reiken ver. We blijven schrijven aan ons verhaal van duurzame groei. We vinden ook dat we als impactonderneming hiertoe verplicht zijn. Voor ons maakt het deel uit van de maatschappelijke verantwoordelijkheid die in het familiale DNA van ons bedrijf zeer sterk verankerd is.

Interesse om ons rapport te ontvangen? Download het via onderstaande knop.

Second-life principe

Bij onze vastgoedprojecten gaan we steeds uit van het ‘second-life’ principe. Gebouwen moeten zo functioneel en aantrekkelijk zijn dat ze niet alleen aan de behoeften van vandaag voldoen maar ook aan die van de toekomst. Uitgangspunt hierbij is om zowel naar kwaliteit, functionaliteit als flexibiliteit gebouwen te ontwerpen die future proof zijn en hierdoor meerdere ‘levens’ mee gaan.

Wij kiezen daarom voor de hoogste functionele gebruiksstandaarden die momenteel gelden in de markt waardoor een zeer ruime logistieke toepasbaarheid geldt voor alle type klanten en logistieke processen. De magazijnen zijn hierdoor geschikt voor zowel traditionele palletopslag met hoge (tot zeer hoge) vloerbelastingen als voor productie- en assemblagewerkzaamheden of zeer arbeidsintensieve e-commerce activiteiten . Er wordt gekozen voor maximale vrije hoogte met een hoge toelaatbare vloerbelasting waardoor de indeling geschikt is voor stellingen met smalle en brede gangpaden, picking towers (inbouwvloeren tot wel 3 extra niveau’s hoog zijn eveneens mogelijk) of automatisatie en robotisering.

Energie-efficiënt:

Future-proofing betekent ook gebouwen energie-efficiënt maken. In eerste instantie focussen wij hierbij op een zo groot mogelijke beperking van de energievraag. Wij realiseren dit op verschillende manieren:

  • Het inzetten van energiezuinige LED verlichting met bewegingssensoren
  • Het toepassen van hoge isolatiewaarden en het besteden van extra aandacht aan de luchtdichtheid van de gebouwschil
  • Toepassing van energie-efficiënte VRF systemen voor de koeling en verwarming van kantoren
  • Toepassing van condenserende luchtverhitters voor de verwarming van de magazijnen
  • Aandacht tijdens de ontwerpfase voor de oriëntatie van ramen en glasgevels
  • Het uitrusten van de luchtbehandelingskasten met hoogrendement warmtewisselaars
  • Energiemonitoring en gebruik van slimme sensoren die uitzonderlijke verbruiken signaleren

Daarnaast maken we ook werk van het neutraliseren van de CO² uitstoot gekoppeld aan onze gebouwinstallaties door te investeren in hernieuwbare energie.

Lees hier meer over onze realisaties en intitiatieven. chevron_right

Aangename, gezonde en veilige werkomgeving

Wij ontwerpen en realiseren gebouwen waar mensen graag werken. 

Gescheiden verkeersstromen voor vracht- en personenverkeer zorgen voor de veiligheid en ruime parkeergelegenheid voor personeel. 

Wij voorzien al onze gebouwen van buitenruimten en (dak)terrassen voor zowel de kantoor- als warehouse medewerkers.

De gevels worden voorzien van ramen en glasstroken waardoor natuurlijk licht het magazijn binnenkomt om een aangenamere werkomgeving te creëren.

We kiezen voor kwalitatieve afwerkingsmaterialen en gebouwtechnieken die een aangename en gezonde werkomgeving garanderen.

Extra aandacht voor de architectonische vormgeving zorgen ervoor dat de gebouwen tevens een hoge visuele kwaliteit bezitten met een tijdloos karakter.

Ook tijdens de bouwfase nemen wij tal van initiatieven om voor de werknemers van onze bouwpartners een waardige, aangename en veilige werkplek te creëren. Zo zorgen wij voor volwaardige sanitaire voorzieningen en verwarmde kantines met een pantry en vending machines.

Flexibiliteit en efficiënt grondgebruik

Flexibiliteit en een verantwoord en efficiënt grondgebruik door toepassing van het campus concept. In tegenstelling tot de ontwikkeling van meerdere kleine losstaande gebouwen wordt het campus concept gekenmerkt door een grootschalig gebouw bestaande uit meerdere onderling geschakelde magazijnunits. Alle units zijn volledig zelfstandig te gebruiken maar kunnen ook, afhankelijk van de behoeften van onze gebruikers, perfect onderling gekoppeld worden. Dit biedt gebruikers gedurende een lange periode een maximale flexibiliteit. Toekomstige groei en krimp kunnen flexibel worden opgevangen binnen de contouren van de campus zonder dat hiervoor steeds nieuwe gebouwen dienen te worden gerealiseerd en bestaande panden leeg worden achtergelaten. Tevens biedt het nieuwe startende bedrijven een laagdrempelige opstart van hun logistieke operatie met de zekerheid dat er ruimte is voor een volgende groeifase van het bedrijf. 

Verlagen van de exploitatiekosten

Als verhuurder en beheerder van een omvangrijke (logistieke) vastgoedportefeuille streven wij naar een zo efficiënt mogelijk energieverbruik en lage exploitatiekosten.

We werken met hoogwaardige state-of-the-art materialen en producten met een ‘proven technologie’ zowel in toepassing als naar langjarige exploitatie en beheer. Steeds wordt gekeken naar de meest duurzame ‘cost of life’ van ieder product of systeem.

Alle onderhoudsgevoelige systemen worden gekoppeld aan het Heylen Warehouses Building Technologies Platform wat resulteert in meer kennis en inzicht in het gebruik en de onderhoudsbehoefte ervan. Resultaat is een betere prestatie van deze systemen en kostenreducties door selectief onderhoud.

Lees hier meer over het Heylen Warehouses Building Technologies Plaform chevron_right

BREEAM methodologie

Bij de realisatie van onze nieuwbouwontwikkelingen passen we steeds de BREEAM methodologie toe. De methodologie focust op verschillende duurzaamheidscategorieën: beheer, energie, gezondheid en welzijn, transport, water, materialen, afval, vervuiling, landgebruik en ecologie. Indien gewenst kunnen wij onze panden ook laten certificeren.

Op zoek naar een toegewijde partner voor uw logistiek vastgoed?

Let's grow together

H NEEM CONTACT OP chevron_right

Alle updates over onze projecten, 1x per maand in uw mailbox.