Nieuws

Heylen Warehouses zorgt tijdens teambuilding voor bescherming ‘groene long’

19/06/19

Op 24 mei 2019 streek het team van Heylen Warehouses neer in Weert voor hun teamuitstap. Tijdens de teamdag werden de mouwen opgestroopt en werd er een wedstrijd ‘palen zetten’ gehouden. Door deze groepsactiviteit zorgden ze voor de afrastering van de unieke ‘groene long’ op het bedrijventerrein Kampershoek 2.0, die zo beschermd wordt tijdens toekomstige bouwactiviteiten.

Op het bouwterrein bevonden zich vijf monumentale essen en een linde. Ze vallen in de categorie van de 20 belangrijkste bomen van Weert en één ervan is met zijn 3,60m omtrek zelfs een van de dikste essen in Nederland. Samen met de gemeente Weert besliste Heylen Warehouses midden in het bedrijventerrein een ‘groene long’ te creëren waarin de beschermde bomen werden opgenomen. Daartoe werden ze op vakkundige wijze verplaatst en ingepast in de nieuwe ontwikkeling.

Door het inpassen van deze groene oase in het overigens kale industrieterrein, wordt het gebied opgewaardeerd. Veel toekomstige bedrijven willen immers een groene uitstraling. Ze willen de CO2 compenseren en het fijnstof opvangen. Voor velen is het verblijf overdag een tweede woonplek. Een groene long in het gebied is ook een wapen tegen toekomstige verloedering.

Na een voormiddag hard werken kon het team met enige fierheid hun hekwerk bewonderen en de oase van groen met een gerust hart achterlaten. Van het groengebied gaat Heylen Warehouses een aantrekkelijk park maken, met tussen de bomen een vijver (tevens retentiebekken). In dit park kan men in de pauze wandelen en op een bank onder de monumentale essen verkoeling zoeken. Bovendien creëert het ook een mooie zichtlijn naar de Sint-Antoniusmolen en wordt hiermee een uniek cultuurgebied voor de toekomst gered.

Nood aan logistieke ruimte? Wij zoeken voor u de juiste oplossing!

Contacteer ons
Contacteer ons