Nieuws

Heylen Warehouses verwelkomt Bolk Logistics op T-Port Campus in Almelo

17/12/18

Vandaag verwelkomde Heylen Warehouses haar tweede huurder Bolk Logistics op het XL Businesspark in Almelo tijdens een iconische seasons greetings in ware kerstsfeer. Het transportbedrijf tekende een contract voor 14.000m2 opslagruimte en rolt er vanaf deze week haar nieuwe logistieke operaties uit.

Bolk Logistics tekende een meerjarige huurovereenkomst bij Heylen Warehouses. “Wat er precies in het nieuwe gebouw gestockeerd zal worden, staat nog niet vast. Het is eerder een voorschot op een veelbelovende toekomst,” bevestigt André Pluimers, directeur van Bolk Logistics. “Maar er is vraag naar opslagruimte en wij zien hier profijt in”, zegt de directeur.

“De komst van een tweede grote speler naar de nieuwe campus in aanbouw, toont dat het geloof in het potentieel groot is. We willen van Almelo ‘the next logistic hotspot van Nederland’ maken en daarin lijken we nu wel te slagen,” aldus Bob Loohuis van Heylen Warehouses.

De T-Port Logistic Campus van Heylen Warehouses ligt vlak aan de inland containerterminal Combi Terminal Twente (CTT). Die kent een explosieve groei sinds de ontwikkeling van de T-Port Logistic Campus van Heylen Warehouses en de komst van Bleckmann en V-Tech Europe. De full-service terminal ging het afgelopen jaar operationeel en heeft al ruim 5.000 containers verwerkt. Verdere groei van de containerstroom lijkt verzekerd door de toekomstige uitbreiding van de T-port Logistic Campus en de uitbreiding van Timberland Europe. CTT verwacht een groei op deze terminal in de komende jaren naar ongeveer 30.000 containers, een stijging van bijna 84%.

Met de eerdere komst van Bleckmann en VTech en nu ook Bolk Logistics is inmiddels ca. 60.000 m2 van de ruim 180.000 m2 grote campus verhuurd. Na de zomer zal worden gestart met de tweede fase die zal bestaan uit nog eens 120.000 m2.

Nood aan logistieke ruimte? Wij zoeken voor u de juiste oplossing!

Contacteer ons
Contacteer ons